Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Regn förkortade midsommar

Print Friendly, PDF & Email

Regn förkortade och lade sordin på årets midsommarfirande i Långvinds fritidsområde. Men under firandets första timma var det strålande sol, härlig värme och runt hundra vuxna och barn runt majstången. När det var dags för dragkamp, förlorade båda lagen dragkampen mot vädergudarna, för några minuter efter klockan fem kom ett rejält skyfall.

Ett tag såg årets midsommarfirande ut att regna bort redan innan det hade börjat. Strax innan Börje Ring började spela kom nämligen ett kort men intensivt regn.

Under den dryga timma som solen sken och spred skön värme, var det full fart på midsommarfirarna. Nytt för i år var att arrangören, Långvinds samfällighetsförening, bjöd upp till hambo runt stången, när de vanliga ringdanserna var till ända. Dessförinnan fick stora och små chans att sjunga och dansa till Små grodorna, köpa lotter, lyssna till sommarmusik och äta glass.

Midsommarfirandet fortsatte efter regnskuren vid femtiden, men när regnet kom valde många att gå hem.

Totalt samlade det traditionsenliga midsommarfirandet i Långvinds ”centrum” vid sommarbutiken drygt 400 personer, vilket var färre än förra året. Även då drog vädret – svalt och hotfullt men utan regn – ner intresset.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv