Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Lindefallet söker ishallsstöd

Print Friendly, PDF & Email

Lindefallets sportklubb (LSK) har sökt 3,8 miljoner i bidrag från Hudiksvalls kommun till en ishall. Under vintern och våren har LSK säkrat en miljon kronor från Hudiksvalls sparbank, Iggesunds sociala fond och Riksidrottsförbundet.

När LSK har säkrat fem miljoner kronor, kan föreningen förverkliga etapp ett i ishallsplanen: tak till befintlig konstfrusen bana.

Etapp två omfattar väggar, ventilation och ismaskin till en kostnad av 2,1 miljoner kronor.

Etapp tre är en gjuten platta för 2,5 miljoner kronor.

Lindefallsborna räknar med en totalkostnad på 9,6 miljoner kronor för att omvandla den konstfrusna Mulle Meck-rinken till en ishall för ishockey och konståkning.

Rinken är populär, inte bara i Lindefallet, utan hit söker sig skridskoåkare både från resten av Enånger och utanför socknen. Isbanan är i bruk praktiskt taget varje dag under säsongen. Här finns hockeyskola för femåringar, träning för ungdomslag, tävling för A-lag, spel för veteraner och tid för konståkning.

Trycket är stort på Glysishallen i Hudiksvall. En ishall i Lindefallet kan avlasta Gysishallen. Det är också ett av argumenten som LSK går fram med i sin ansökan till Hudiksvalls kommun.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv