Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Lindefallet får ishall?

Print Friendly, PDF & Email

Lindefallet är byn som överraskar. I veckan tog byn ett viktigt steg mot att förverkliga en gammal dröm: en ishall. Lindefallets sportklubb (LSK) har fått 250 000 kronor i sponsorbidrag från Hudiksvalls sparbank. LSK har sedan gammalt 1,4 miljoner kronor säkrade för ett ishallsbygge. Lindefallet har redan en konstisanläggning, som kostat närmare två miljoner kronor.

Sportklubben räknar med att en nyckelfärdig ishall kostar åtta till tio miljoner kronor. Med 1,65 miljoner kronor i kassan har LSK tagit ett rejält steg mot att förverkliga etapp ett i projektet: en ishall under tak. Prislappen ligger på cirka 3,5 miljoner kronor.

– Vi hoppas kunna bygga stomme och tak, och sedan får vi ta det etappvis, säger LSK:s ordförande Andreas Edström till Hudiksvalls Tidning (26/3 2010).

Lindefallets ishockeyrink är populär, med skridskoåkare från Lindefallet, Enånger och även många utsocknes. Isbanan är i bruk praktiskt taget varje dag under säsongen. Här finns hockeyskola för femåringar, träning för ungdomslag, tävling för A-lag, spel för veteraner och tid för konståkning.

LSK är den enskilt viktigaste föreningen i det föreningstäta Lindefallet. Föreningen har cirka 400 medlemmar, varav omkring 100 arbetar ideellt, vilket är imponerade siffror i en by med drygt 200 invånare. Sportklubben driver och förvaltar ishockeyrinken, elljusspåret, dansbanan samt insjöbadet i Bässe.

I dag är Lindefallets SK enda lag i Hälsingland utan tillgång till ishall.

Eftersom trycket är stort på Glysishallen i Hudiksvall och en ishall i Lindefallet kan avlasta Gysishallen, hoppas LSK att Hudiksvalls kommun är villig att skjuta till pengar.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv