Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Fortsatta busstopp längs nya E 4:an

Print Friendly, PDF & Email

Hösten 2011 öppnar motorvägen mellan Hudiksvall och Enånger. Det betyder förändringar för resenärer med långfärdsbussar, som sannolikt inte längre kan räkna med hållplatser i Enånger och Iggesund. Största bussföretaget, Ybuss, lovar att de flesta bussar kommer att stanna vid nya hållplatser i anslutning till motorvägen.

Det blir inga busshållplatser på den 22 kilometer långa motorvägen, däremot i anslutning till den. Enligt Håkan Åberg, projektledare vid Vägverket, blir det busshållplatser och pendlarparkeringar vid de nya trafikplatserna.

– Den enda skillnaden är hur långt bussarna får gå från E 4. I de här fallen blir det praktiskt taget ingen skillnad, säger han till Hudiksvalls Tidning (17/9 2009).

Ybuss anpassade sig snabbt till de nya förutsättningarna på E 4:an, när motorvägen norr om Uppsala öppnade för några år sedan. Samma sak lär ske nu. Ybuss lovar i HT att tillgodose resenärernas behov. Men bussbolaget vill inte lova att allt förblir vid vad det varit. Det är alltså inte säkert att bussen tar en sväng in till Enånger och Iggesund framöver.

– Om kunderna skulle ställa de kraven får vi försöka ordna det och gå in i de mindre samhällena, säger Ybuss verkställande direktör Niclas Lindersson till HT.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv