Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Inte längre surt för suringtillverkare

Print Friendly, PDF & Email

Arbetsmiljöverket riktade vid en inspektion i början av juli hård kritik mot arbetsmiljön i Wedins salteri utanför Enånger. Nu har ägaren, Gävlefisk, åtgärdat arbetsmiljön på flera punkter.

Suringtillverkaren har förbättrat ventilationen, försett personalen med skyddsglasögon, utökat arbetsmiljöinformationen, förbättrat rutinerna och beställt utrustning som mäter svavelväte i luften och slår larm om gränsvärdet överskrids. Allt skulle vara åtgärdat före den 24 juli, vilket också skett, rapporterar Hudiksvalls Tidning 25/7.

För tio år sedan fanns ingen kommersiell surströmmingstillverkning i Enånger eller Hälsingland. Nu finns det två i Enånger, Wedins och Borbosurningen. Dessa har nu börjat placera Hälsingland på surströmmingskartan, med ett uppsving för den syrade strömmingen som följd.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv