Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Skepp sätter kurs mot Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Lady Bothnia kommer att börja angöra Långvindsbruk i sommar. Hon är bokad från Söderhamn till Långvindsbruk och tillbaka i slutet av juli. Och flera turer kan det bli.

– Det går bra att boka skeppet även från Långvindsbruk, säger skeppare Leif O Rengman till Langvind.com.

Lady Bothnia är en 14 meter lång yacht med salong, bar och tolv passagerarplatser. Fartyget har en maxhastighet på 17 knop.

Hudiksvalls skärgård saknar både reguljär båttrafik och taxibåtar. Räddningen finns i Söderhamn, där kommunen satsar på skärgårdsturism och -trafik. Från och med sommaren 2009 finns fyra passagerarbåtar i Söderhamn, Moa, två taxibåtar och nya Lady Bothnia.

Bakom Lady Bothnia står företagaren Johnny Rosén på Söderhamns båtcharter AB, som vill komplettera de tre andra fartygen. Tonvikten ligger på charter för företag och grupper med taxi som komplement. Johnny Rosén vill utvidga aktionsradien till att omfatta också Långvindsbruk, vilket gör att Långvind åter kan se fram mot passagerartrafik vid gamla ångbåtsbryggan.

– Kunden bestämmer om och när det blir turer till eller från Långvind. Samla ihop ett gäng på tolv personer, manar Leif O Rengman i samtal med Langvind.com.

Kostnaden för den som vill ge sig ut på böljan den blå är 1 908 kronor per timme och 298 kronor per timme när båten ligger still. Lady Bothnias hemmahamn är Söderhamn, men det går också bra att boka fartyget utan merkostnad från Långvindsbruk.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv