Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Ny camping i Borka

Print Friendly, PDF & Email

Borka har fått en riktig campingplats, Borka stugby och camping. Den ligger vackert vid Enångersån utlopp i havet och är enda godkända campingplats i Enångers socken.

Borka stugby och camping ligger cirka en halv kilometer uppströms från Borka brygga. Campingen har tre stugor, varav en vinterbonad, och gott om uppställningsplatser med eluttag för husvagnar och husbilar. Det finns också ett område vid stranden för tält.

Till campingen hör en servicebyggnad med toalett, dusch och tvått, en Enångerssnebba omvandlad till grillplats, en liten uteservering med scen samt brygga, transportflotte och kanoter.

Utserveringen fungerar både som kafé och restaurang. Serveringen är formad som ett fartyg. En utrangerad grillkiosk från Hagmyrens travbana, som nu fungerar som kök, bildar fartygets hytt. Ett trädäck är båtens överbyggnad. En stolpe med segelduk till tak utgör skeppets för, mast och segel. Båtens för pekar mot bryggan i Enångersån, där det går att lägga till med egen båt.

Bakom campingen står Kenth Jonsson, som har en bakgrund som bland annat rörmokare, byggare och pubägare. Han äger marken och bygger nu steg för steg en komplett campinganläggningen. Kenth Jonsson började ta emot gäster redan förra året, men premiär blev det i år, även om en del arbete återstår. Han har till exempel bygglov på ytterligare fyra stugor.

Närmast på tur står bastu och vedeldad badtunna.

Visst går det att parkera sin husvagn eller husbil både i Borka brygga, Långvindsbruk och Ångersjön, men i Enånger är bara Borka stugby och camping godkänd som campingplats.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv