Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Borka får kommunalt va-nät?

Print Friendly, PDF & Email

Borka kan få kommunalt vatten och avlopp.

Hudiksvalls kommun studerar möjligheten. Bakgrunden är att boende i Borka och längs vägen till det lilla samhället vid Enångersåns mynning, har tagit upp frågan. Nya vatten- och avloppsledningar kan bli verklighet om tio till femton hushåll anmäler sitt intresse. Det nya va-nätet kan vara på plats tidigast om ett år.

Avloppsfrågan har kommit i fokus sedan flera hushåll fått ålägganden från kommunen att åtgärda sina enskilda avlopp. Vattnet i flera enskilda brunnar är också dåligt. Allmänt sett har utvecklingen i Borka, med bland annat etableringen av Borka brygga, gjort kommunalt vatten och avlopp mer aktuellt än tidigare.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv