Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Borkas bensinstation öppnad

Print Friendly, PDF & Email

– I dag klockan 14.15 premiärtankade den första bilen och båten på Borkamacken, berättar Hjalmar Åker för Langvind.com.

Därmed har Enånger återfått den bensinstation, som gick förlorad när Uno-X la ner stationen vid E 4:an. I rasande fart har Enångersbor, sommarboende, båtfolk och framför allt engagerade människor i Enångers båtsällskap (EBS) fått en ny bensin- och dieselstation på plats.

– Det är mindre än fyra månader sedan vi drog igång projektet med en ansökan till länsstyrelsen. Länsstyrelsens snabba beslut och positivitet gjorde att vi gick vidare med projektet, berättar Hjalmar Åker, drivande kraft bakom macken.

Länsstyrelsen anslog 240 000 kronor och krävde lika mycket i lokal finansiering. Den summan är nästan i hamn. På några månader har enskilda tecknat sig för andelar i Borkabacken. Till detta kommer bidrag från Hudiksvalls sparbank, Coop, Coop Enånger och Enångers båtsällskap. Nu återstår bara 7 000 kronor för att komma upp i summan 240 000 kronor.

Uppbackningen bakom macken har varit stor. Enda besvikelse är att Hudiksvalls kommun inte bidragit med en krona, trots två ansökningar.

All betalning på Borkabacken sker med Visa-kort. Priserna är något över vad mer centralt belägna stationer tar, men ändå konkurrenskraftiga.

– Priset är 13,22 för 95 oktan och 11,98 för diesel under vecka 24. Med dessa priser är vi billigast i området, säger Hjalmar Åker.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv