Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Bensinmack i Borka till midsommar

Print Friendly, PDF & Email

Till midsommar får Borka en bensin- och dieselmack, som betjänar både båtar och bilar. Därmed återfår Enånger den mack som gick förlorad, när Uno-X avvecklade sin station 2008. Den nya macken hamnar drygt två kilometer från Enångers centrum.

Bakom satsningen i Borka står Enångers båtsällskap med Hjalmar Åker i spetsen. Borkamacken bygger på lokalt engagemang, dels att folk tecknar sig för andelar i macken à 1 000 kronor, dels att Enångers båtsällskap ror i hamn projektet. I lördags tog båtsällskapet det avgörande startbeslutet för satsningen, som kostar totalt 500 000 kronor, varav 240 000 kronor kommer från länsstyrelsen.

– Alla beslut är fattade, bygglov är klart, bidrag från länsstyrelsen är klart, 200 Enångersbor har tecknat sig för andelar. Det fattas bara 10 000 kronor till full finansiering, men det är inget problem, säger Hjalmar Åker till Langvind.com.

– Jag räknar med att det ska gå att tanka till midsommar, fortsätter han.

Macken blir ovan jord, med en cistern för 95-oktanig bensin och en för diesel. Enångers båtsällskap räknar med en försäljningsvolym på 200 000 liter per år. Macken blir en automatstation, där all betalning kommer att ske med kort.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv