Boka boende på Kungsgården Långvind!

Konstrundor

Hälsingland är konstrundornas förlovade landskap. Varje år ställer över 100 konstnärer ut sina verk. De flesta av dem öppnar samtidigt sina ateljéer för besökare under konstrundorna.

Konstrundorna går av stapeln under Kristi himmelsfärdshelgen i Hudiksvall och Nordanstig, lördagen före midsommar i Bollnäs, första helgen i augusti i Ovanåker och allhelgonahelgen i Söderhamn.

Konstrundorna är gratis för besökare.

Endast Ljusdal står utan konstrunda, sedan Bollnäs startade sin runda 2011.

I sammanställningen nedan har vi också tagit med konstrundor i grannskapet.

sistema de comercio español Påskhelgen: Gästrikland
binäre optionen indikatoren Västra Gästrikland har en stor konstrunda under påsken (långfredag–annandag påsk), som omfattar kommunerna Sandviken, Hofors och Ockelbo.

Konstrundan i Gästrikland startade 2000. Den brukar samla cirka 60 konstnärer.

Ateljéerna är vanligen öppna klockan 11–16.

Arrangör är stiftelsen Gästrik Konst, som också har en facebooksida, där stiftelsen brukar presentera alla deltagande konstnärer.

come leggere i grafici per le opzioni binarie Påskhelgen: Tierp  
Tierps kommun i norra Uppland har konstrunda kallad Konst på väg under påskhelgen, långfredag–annan dag påsk, totalt fyra dagar. Konstnärer och konsthantverkare öppnar sina ateljéer och utställningslokaler. Under konstrundan har flera av de gamla järnbruken guidade visningar.

Konstrundan i Tierp startade 1996. Den brukar samla sextiotalet konstnärer och konsthantverkare, i huvudsak med anknytning till kommunen, men varje år bjuder Konst på väg in gästutställare.

Ateljéerna är vanligen öppna klockan 11–17.

Arrangör är Kultur och fritid Tierps kommun i samarbete med studieförbundet NBV och utställarna, som också har facebooksida.

generic Seroquel uk Kristi himmelsfärdshelgen: binära optioner seb Hudiksvall och Nordanstig 
formacion opciones binarias Hudiksvall och beställa Sildenafil Citrate på faktura Nordanstig har konstrunda, eller öppen ateljé som den också heter, under Kristi himmelsfärdshelgens fyra dagar, som vanligen infaller i maj. Möjlighet finns för konstnärerna att bara ha öppet två dagar (första två dagarna).

Konstrundan i Hudiksvall-Nordanstig startade 1993. Den brukar samla cirka 40 konstnärer. Den är äldst och störst i Hälsingland mätt i antal konstnärer och ateljéer, dessutom spridd över ett stort område och längre tid än de andra. Om man ska hinna med alla konstnärer behöver man två dagar.

Foldrar med kartor och adresser finns bland annat på turistbyråerna i Hudiksvall och Jättendal samt på STF Hudiksvall Kungsgården Långvind och i deltagande ateljéer. Deltagande ateljéer är skyltade med i färgglada tyger.

Ateljéerna är vanligen öppna klockan 11–17.

Arrangör är Lions club Hudiksvall.

http://posgrado.ipa.org.ar/?seyl=auto-binary&307=9f auto binary Helgen före midsommar: Bollnäs
الخيارات الثنائية نصائح واستراتيجية Bollnäs har konstrunda helgen, lördag–söndag, före midsommar.

Konstrundan startade 2011 och är därmed den yngsta av rundorna. Den brukar samla runt 20 konstnärer. Deltagande ateljéer är ordentligt skyltade.

Ateljéerna är vanligen öppna klockan 12–17.

Arrangör är Bollnäs konstförening, som varken har webbplats eller facebooksida,

ab wann gibt es Viagra billiger Första helgen i augusti: Ovanåker
Köp billiga Atarax utan recept Ovanåker har konstrunda första helgen, lördag–söndag, i augusti. Deltagande ateljéer är ordentligt skyltade.

Konstrundan startade 2005 och har vuxit till den näst största konstrundan i Hälsingland med drygt 30 konstnärer.

Ateljéerna är vanligen öppna klockan 11–17.

Arrangör är Föreningen Konstrundan i Ovanåker, som också har en facebooksida.

binära optioner kapitalförsäkring Allhelgonahelgen: Söderhamn
scuola di opzioni binarie Söderhamn har konstrunda under Allhelgonahelgen, lördag–söndag. Allhelgonahelgen infaller i månadsskiftet oktober–november.

Konstrundan i Söderhamn startade 2007. Den brukar samla runt 20 konstnärer. Foldrar med kartor och adresser finns på Kvarnen, Söderhamn, och i deltagande ateljéer. En stor del av konstrundan är samlad till Kvarnen. Deltagande ateljéer är skyltade med vimpel i färgglada tyger.

Ateljéerna är vanligen öppna klockan 12–17, Kvarnen 11–16 på lördag och 12–16 på söndag.

Arrangör är Söderhamns konstförening, som också har facebooksida.

http://restauracefantasy.cz/?kljaksade=bin%C3%A4re-optionen-immer-gewinnen binäre optionen immer gewinnen Allhelgonahelgen: Ljungandalen
Ånge och Fränsta
i Medelpad har Konstrunda i Ljungandalen, från Ovansjö och Ånge i väster till Torpshammar och Boda i öster, under Allhelgonahelgen, lördag–söndag. Allhelgonahelgen infaller i månadsskiftet oktober–november.

Konstrundan i Ljungandalen startade 2010. Den brukar samla runt trettiotalet konstnärer. Foldrar med kartor och adresser finns i deltagande ateljéer.

Ateljéerna är vanligen öppna klockan 10–17.

Arrangör är Fränsta och Ånge Rotaryklubbar. Konstrundan har också facebooksida.

Sidan uppdaterad 24 maj 2017


gcm ikili opsiyon Nyheter från Hälsingekusten binaire opties eztrader Nyhetsarkiv